sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ohjasajoa ja irtohpytystä

Huh, miten kiireistä on ollut. Hyvä kun on tallilla edes ehtinyt käydä. Tänään oli ensimmäinen päivä hetkeen, ettei ollut kiire pois.

Laitetaan heti tähän alkuun vanha kuva Roopen pesupäivältäViime viikon perjantaina käytiin jälleen harjottelemassa ohjasajoa. Laitoin ekan kerran ite Roopelle kielisiteen. Meinas olla polvisukka solmussa jossain ihan muualla ku varsan kielen ympärillä. Kyllä sen sinne silti lopulta vain sain. Laaitoin Roopelle kuolaimet käyttämättä kauraa apuna.. Ajattelin, että voisi olla aika kokeilla, miten se toimii ja hyvinhän se kävi. Tosin meinasi olla turparemmi ensin suussa, mutta sitten kun saatiin se pois tieltä niin johan onnistui. Roope avasi hyvin suunsa ja sain laitettua niskaremmin korvien taakse. 
Ajolenkki itsessään sujui jäleen hyvin. Roopelle alkaa tosiaankin hahmottua kääntävien ohjasotteiden merkitys. Käytiin myös kentällä kävelemässä siten, että liinoja päästettiin pidemmäksi ja taluttajat siirtyivät kauemmaksi. Tämän tarkoitus on valmistaa varsaa siihen, kun liinat lopulta irrotetaan.

Tässä muutama kuva Roopen ohjasajoharjoitteluista
Perjantaina, vaikka kiire vähän olikin, päätin tehdä Roopen kavioille jotain, sillä ne näyttivät juurikin siltä, että niille pitää tehdä jotain. Kavion seinät olivat kasvaneet etusista aikaslailla. Vedin ne nyt anturan kanssa samalle tasolle, jotta ei saataisi mitään irtoseinämäisyyttä aikaiseksi. Siistin myös säteet, jotka viimein näyttävät jo paremmilta. Josko ne sieltä kasvaisivat ylös. Vielä jäi vähän varpaat pitkälle, mutta korjataan asia. Perjantaina ei vain ehtinyt enempää.

Ilmoitin Roopen sitten Kyvyt Esiin katselmuksiin ja sitä varten pitäisi vähän harjoitella. Maanantaina oli vuorossa sitten pieni irtohypytysharjoittelu. Kentät on vielä lumessa ja osittain jäässä, joten pienillä esteillä mentiin. Roope oli aika innokas. Välillä oli herrassa pitelemistä, mutta kyllä ne esteet hieman matkalla jarruttivat, järkevästi. Hienosti herra tiesi, mitä pitää tehdä. Viimeistä okseria nostin siihen 80 cm paikkeille ja hienosti meni. Aiemmin Rompulaa on hypytetty yksinään vain kerran, Kirsillä. Laitan siitä tähän videon, jonka Noora on hienosti laitellut.Sitten tähän päivään. Tehtiin Roopen kanssa ensimmäinen yhteinen reissu. Suuntana oli Pori ja Kiahan tallit. Kyvyt Esiin-karsinnat järjestetään siellä 11. ja 25.4.. Samassa paikassa oli tänään mahdollisuus päästä harjoittelemaan irtohypytystä.  Hienosti meni poika traikkuun kotona. Kauraa oli hieman kuupassa, kerran katsottiin ennen lastaussiltaa, että mihin mennään ja sitten käveltiin kiltisti koppiin asti. Matka sujui oikein hyvin. Perillä sitten edellinen varsa oli juuri lopettelemassa, joten päästiin oikeastaan suoraan purkamaan varsulia. Tähän asti reissu olikin mennyt jo liiankin hyvin, joten oli selvästi aika pienelle kolhulle. Laitoin Roopelle suitsia kopissa ja se riuhtaisi päätänsä siten, että pääni jäi sen turvan ja kopin seinän väliin. Muutamat perkuleet siinä päästin hiljaa hampaiden välistä ja jatkoin remmien kiinnittelyä. Alahuuleen tuli pieni  nirhauma ja hampaan kokoinen molluska. No, se mikä ei tapa, se vahvistaa. Onneksi ei sattunut kuitenkaan pahemmin. Traikusta poika tulikin vätisti pois. Hieman sen piti huudella kavereita uudessa paikassa.

Maneesi ei itsessään ollut Roopelle jännittävä paikka, mutta seinillä oleville peileille piti hieman huudella. Ei vain sieltä vastaan tuleva kaverei vastannut toisen huuteluihin. Vähän taisi poikaa kuitenkin jännittää, sillä Roopella ei ollut suuria menohaluja. Ensimmäisellä kerralla, kun päästin sen puomikujaan yksin, se kääntyi viimeisten puomien jälkeen takaisin minun luo. Millään kerralla se ei kovaa painellut eteenpäin, mikä toisaalta on ihan hyvä, mutta eteenpäinpyrkimys pitäisi säilyä esteidenkin jälkeen. Tällä kertaa Roope meni kujaan oikein asiallisesti. Se ei ollenkaan ryysinyt, vaan irtosi taluttajasta mallikelpoisesti. Viimeinen okseri hilattiin sinne 105 cm korkeuteen lopulta, pituutta ei ollut ihan niin paljon, mutta tyytyväinen olen herran tämän päivän suorituksiin. :)

Äiti oli mukana kameran kanssa ja tässä päivän satoa. Kuvat on videolta napsittuja ja pienen muokkauksen videoille tein. :)Leppoisaa Pääsiäisen jatkoa kaikille!ps. Tarina jatkunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti