perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kertausharjoitukset

Tänään tosiaan oli vuorossa pienet kertausharjoitukset valjaiden osalta, jotta huomenna ollaan sitten iskussa.

Roope olikin juuri tuotu sisälle, kun illlalla tallille menin. Yllätyksekseni löysinkin karsinasta reippaan vauvahepan, jonka päällä killui ihanasti riekaloitunut loimi. Kivasti oli kyljestä kaverit repineet sitä auki. Se saa nyt kuitenkin luvan vielä kestää nämä pakkaset. Toisaalta hyväkin, että hajoa. Ei tarvitse sitä ruveta pesemään sienen jäljiltä.

Harjailin Roopen aluksi oikein kunnolla piikkisualla. Se vain nauttii siitä ihan tosi paljon. Sen karva on vain inhottavan tuntuinen siitä Imaverolista. Voisi tässä jossain kohtaa pestä sen kunnolla puhtaaksi. Herran etukavioita hieman ihmettelen. Aivan kuin kavion antura pakenisi syvemmälle. Tässä itselleni homma; ottaa selvää ko asiasta.
Puunailujen ja kummastelujen jälkeen aloitettiinkin valjastamaan. Minulla on tapana näyttää Roopelle rauhassa, mitä olen sille päälle pukemassa. Laitan ensin rintaremmin, johon Rompula ei reagoi mitenkään. Tämän jälkeen laitan silat rensseleineen. Tällä kertaa olin ensin laittamassa valjaita vasemmalta puolelta, mutta ajattelin, että voisi olla ihan hyvä totuttaa Roope molemmin puolin käsittelyyn ja valjastin sittenkin oikealta. Siitä sitten siirryin toiselle puolelle laittamaan mahavyötä kiinni. Nyt olin entistä tarkempana siitä, että kiristän vyön pala palalta. Sitten oli vuorossa häntäremmin asettelu, jonka myös laitoin ensin vain paikalleen. Välillä taas kiristin hieman vyötä ja sen jälkeen häntäremmi kunnolla kiinni, samoin rintaremmi. Tällä kertaa kuolainten kanssa tein niin, että otin kauran käteen valmiiksi, mutta vaadin Roopea ottamaan kuolaimet suuhun tarkoituksella eikä niinkään "vahingossa" kaurojen sivutuotteena. Heti, kun se oli ottanut kuolaimet, lykkäsin kaurat perään. Tällä systeemillä onnistui hyvin.

Käytiin pienellä happihyppelyllä kotipihassa. Heiteltiin vähän lunta ikkunaan ja leipiä tuli Roopelle kuin tilauksesta. On se kyllä hyvä, ettei se paljää uusia paikkoja, eikä tällä toiminnalla pitäisi tulla pelkoja jatkossakaan lisää, jos aina saa herkkuja. Päästin Roopea vielä kentälle vähän purkamaan patoumia, kun vaikutti sen verran ilmapallolta narun päässä.

Huomenna onkin vuorossa ohjasajo. Ihmiset jo valittuna, huomista odotellessa. Peukut pystyyn! Vaikka en herraa kyllä yhtään epäile. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti