torstai 7. maaliskuuta 2013

Silakompleksi

Kirjoittelen taas näin jälkikäteen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Perjantaina oli Roopella rokotuspäivä., sopivasti 1.3. Tästä onkin sitten helppo laskea tarvittavat välipäivät tehosteet. Nykyään ratsuhevosethan tulee rokottaa siten, että niille enetaan ensin perusrokote, josta 21-92 vrk:n kuluttua toinen perusrokote, tämän jälkeen vielä 6 kk kuluttua ensimmäinen tehoste, jonka jälkeen saa rokottaa vuoden välein. Tämä on siis käytössä hevosilla, joiden toinen perusrokote 1.1.2009 jälkeen. Eli tällä kaavalla mennään Roopen rokotuksen kanssa, vaikka se onkin jo rokotettu aiemmin. Perjantaina lykkäsin myös Roopen harjat, liinan ja mut tavarat pesukoneeseen. varoiksi laitoin pesukoneen vielä 90 asteeseen, että varmasti kuolee. Vielä pitäisi nahkaisia varusteita käsitellä Virconilla. Psun jälkeiset kuivatusloimet joutivat roskiin kuten myös Roopen riimu. Nyt sillä onkin hieno "uusi" riimu. Sellainen kulunut vanha jenkki, joka joskus on ollut sähkönsininen. Tosin eipä ole enää. Nyttemmin muistuttaa enemmän pastillinsinistä. :)
Maanantaina herralla oli vuorossa pastan syönti. Tallin hevoset madotettiin kaikki samalla kertaa.

Tiistaina pääsinkin itse paikalle pikaisesti. Vihdoin sain aitettua Roopen valjaisiin. Ihan oikeisiin sellaisiin. Oli koko silakompleksi, ilman ohjaksia. Häntäremminkin laitoin ensimmäistä kertaa eikä Rompula edes reagoinut siihen, ei nostellut eikä vetänyt häntää koipien väliin. On se vain kiva poni :) Mahavyön laittamiseen se vähän reagoi, tai pikemminkin sen kiristämiseen. Olen tehnyt niin, että laitan sen ansin vain kiinni ja kiristeen sitten hiljakseen. Kuolaimien laitto sujuu tosi hyvin siten, että pidän sitä kauraa kädellä kun annan kuolaimia. Saa nähdä, missä vaiheessa voi jättää sitä pois. Turparemminkin olen jo ottanut käyttöön. Sen kiinnittäminen on välillä haastavempaa, sillä tuo herran pää ei aina pysy ihan paikoillaan, mutta ei se sitä muuten vastustele.
Käytiin sitten pienellä kävelyllä nämä vermeet päällä. Tulipa vastaan yksi kärryhevonenkin. Roope oli kovin ihmeissään, että mikä tuo on. Ei sitä onneksi pelätä tarvinnut.

Vielä oli vuorossa viimeinen Imaverol-käsittely. Tämän jälkeen pitäisi, ainakin teoriassa, riittää. Toivotaan, toivotaan.


Ensi kerralla olisi tarkoitus siirtyä ohjasajon puolelle, mikäli sopivat ihmiset saan siihen valjastettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti