sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Eka "työpäivä"

Tallinpitäjältä tuli terveisiä, että hienon hevosen olet ostanut. Tosin se oli jo hajottanut Pokkerin uuden riimun ja laittanut hieman aitalankoja siinä sivussa uuteen uskoon. :) Vielä Roope alias Ropi, Ropsu, Audi saa kotiutua pari päivää omassa tarhassa ja sitten se saa kaveriksi Reinon, 1 v lämppärin. 

Tänään oli sitten Ropsun eka "työpäivä". Onnistuin sitten alottamaan senkin niin onnettomasti, että reppana sai sähköiskun aidasta kun menin hakemaan sitä tarhasta. Voi toista. Noh ei se mitään. Sisällä vuorossa oli harjausoperaatio. Roope seisoi hienosti käytävällä. Päivän teema oli siis ihan perus hoitotoimenpiteiden harjottelu. Se kyllä niin nautti piikkisuasta. :) No, siis harjaus sujui hyvin ja joka puolelle sai koskea, myös takajalkojen väliin, joka on ollut hieman hankala paikka. Oikeastaan herra nautti jalkovälin harjauksesta. Sitten oli vuorossa kavioiden putsaus. Nostin ensi etujalkaa ja siinä Ropi koitti vähän pelleillä, lähti peruuttamaan ja painamaan jalkaa alas. Se olikin jo melkein polvillaan kunnes totesi, ettei tässä nyt taida mikään auttaa. Itse pidin vaan rauhallisesti jalasta kiinni ja kehuin kovin kun lopetti pelleilyn. Loput jalat sujuikin ongelmitta. Edes takajalat ei antanut minkäänlaista säpsyntää. Hieno poika. Itse tykkään kehua paljon. Aina kun Ropi nosti jalan nätisti, kehuin, samoin myös kun se oli laskenut jalan. Poika sai vuolaat kehut ja rapsuttelut joka jalan vaihdon yhteydessä.

Sitten mentiin vielä hetkeksi kentälle. Lunta oli oikeen kunnolla. Ajattelin, että kierrän sen kanssa kentän ensin käynnissä, että se näkee missä aidat menee. Pari kertaa piti pysähtyä, kun kaveri meinasi vähän kiirehtiä liikaa, mutta muuten ihan ok. Annoin sen sitten vähän vielä juosta siinä kentällä, mutta viereisen tarhan asukki oli paljon kiinnostavempi. Sisällä taas harjaukset uudelleen. Takajalkaa harjatessani menasin kyllä saada vähän monosta, mutta ei pahasti ja senkin lopetti heti, jolloin sain harjata loppuun rauhassa. Sitten vaan takki niskaan, porkkanaa huuleen ja takaisin pihalle. Hienosti meni.

Ai niin. Olin ostanut sellasen hevosen punnitusmittanauhan ja päätin kokeilla. Sen mukaan Roope painaisi vähän alle 400 kg.

(Kirjottelin myös tarinaani lisää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti