sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Virtaa tuntuu taas löytyvän

Eilen rakentelin kentälle estekujan. Tällä kertaa muistin tehdä siitä samanlaisen, mitä se tulee olemaan Kyykkäreissä. Eli puomi, pieni ristikko, yksi askel ja pieni pysty, josta yksi asken okserille.

Päästin Roopen ensin juoksemaan ympäri kenttää. Samalla näin jalan tilannetta, jota se ei onneksi onnu. Jalan turvotus on laskenut melko hyvin.
Alussa pidin puomit alhaalla ja lähetin Roopen kujaan taluttamalla. Tässä kohtaa se oli vielä jotenkin nahoissaa. 

Äiti oli kaurabaarina kentän toisessa päässä, joten minä nostelin puomit sitten ylös. Laitoin viimeisen esteen pystyksi, mutta muut jo oikealle korkeudelle. Sitten vain uusi kierros. Nyt oli jo pojalla niin paljon menohaluja, että meinasin jäädä jalkoihin, kun tämä vain pomppi ja olisi ryskännyt kujaan. Jouduin taluttamaan sen aika lähelle puomia ennen kuin päästin irti ja sinne se ampui. Vähän koitti muistaa nostella jalkojansa välillä. 

Nostin sitten viimeistä pystyä kymmenisen senttiä ylöspäin. Taisi olla tässä kohtaa noin 80-90 cm. Sitten lähestyttiin kujaa jälleen ja sama meno jatkui. Tällä kertaa pysäytin Roopen pari metriä ennen maapuomia, jonka jälkeen päästin irti. Tuli sellaiset kuopat kentänpohjaan, että oksat pois. Tässä kohtaa tuomari tuskin olisi sanonut, että saisi liikkua itse paremmin eteen. :)

Tämän jälkeen laitoin viimeisen esteen okseriksi ja pidin muuten samalla korkeudella. Tällä kierroksella Roope lähti jo maltillisemmin kujaan. Nyt pystyin irrottamaan siitä ravissa eikä tarvinnut ensin pysäyttää. Kujassa se meni hyvin. Esteiden välit taisivat olla harjoittelua varten ehkä karvan liian pitkät, sillä nyt sen ei tarvinnut suunnata hyppyään niin voimakkaasti ylös päin. Toki tällä koheltamisella oli osansa asiaan, sillä vauhtia oli sen verran, että hypyistä tuleekin laakeempia.

Nostin vielä lopuksi okseria pari-kolme reikää. Nyt olin aika tyytyväinen siihen, miten Roope tuli kujaan. Se oli selvästi menossa, mutta malttoi kuitenkin odottaa lupaani mennä. Nyt myös hypyt olivat parempia. Se nosti itsensä säästä selvemmin ylös sen sijaan, että suuntaisi hyppyä kovin paljon eteen päin. 

Lopuksi laskin puomit alas ja päästin pojan juoksemaan kenttää ympäri. Täytyy kyllä sanoa, että vauhtia ei taas puuttunut. Ehkä ruokinnan lisääminen alkaa vaikuttaa ainakin herran menohaluihin. :)

ps. Menen tänään itse koulukisoihin vuokrahepalla. Katsotaan, mitä siitä tulee. A-merkin kouluohjelmaa pitäisi startata. Se voi mennä hyvin tai sitten ei ollenkaan niin hyvin. Riippuu aika paljon siitä pysyykö kuski harjotusravissa kyydissä :)

1 kommentti:

  1. Jännä nähdä miten perjantaina menee! Ei ainakaan ole paljoa osallistujia 2v estefinaaleissa.

    VastaaPoista