maanantai 9. syyskuuta 2013

Syksy on saapunut

Keväällä jo "pientä" hysteriaa aiheuttanut herpesvirus aiheutti peruutuksen Kyvyt Esiin tapahtumalle. Nyt syksyllä ne kuitenkin järjestetään, tosin pienemmässä mittakaavassa. Siinä on siis tähtäin tälle syksylle. Ilmoitin Roopen Ypäjälle karsintoihin, jotka ovat siis 26.9.

Laidunkausi päättyi elokuun lopussa. Kesä kului poikaporukassa, joka nyt vaihtui neitiseuraan. Tarhakaverina Roopella on nyt siis vuotias tammavarsa, jonka tarkoituksena on opetella ravurinuralle. Ensimmäinen kohtaaminen nuorisolla oli ollut melko kostea, sillä Roope oli nuollut tamman aivan läpimäräksi.Kesän aikana kävin vuolemassa Roopen kaviot laitumella pariin kertaan. Viimeisen vuolun tein tuossa heinäkuun puolella, joten siitä oli kulunut aikaa joku puolitoista kuukautta ja kavioit olivatkin jo sen näköiset. Eivät sentään olleet aivan järkyttävät, mutta selvästi oli seinämässä jo ylimääräistä, joka ei pehmeällä pellolla tietenkään ollut kulunut ollenkaan. Pyysin kengittäjän vuolemaan Roopen kaviot, sillä halusin välillä ammattilaisen näkemyksen jalkojen tilanteesta. Jalat oli edelleen hyvin suorassa ja kaviotkin näyttivät melkoisen hyviltä. Olivat tosiaan kasvaneet hieman liikaa, mutta tosiaan hyvässä mallissa. Vuolun ajan Roope käyttäytyi hienosti. Antoi pitää jalkoja hyvin ylhäällä, eikä sitä haitannut vaikka kengittäjä käyttikin standia.

Roopen jalat ennen vuolua 5.9.

Ennen vuolua 5.9.

Vuolun jälkeen 5.9.

Vuolun jälkeen 5.9.

Roopen jalat vuolun jälkeen 5.9.

Lunki kaveri

Sunnuntaina harjoiteltiin irtohypytystä. Tein pikkukentälle seuraavanlaisen kujan (tai oikeastaan se oli lopulta tällainen):

------Maapuomi 
 Väli n. 3m
------Ristikko n. 40cm 
 Väli n. 7m
------Apueste pysty  n. 70cm 
 Väli n. 10,5m
------
------
Okseri n. 90 cm

Alkuun talutin Roopen läpi kujasta niin, että puomit oli maassa. Sitten päästin sen kujaan vapaana, kuten varsinaisessa irtohypytyksessä kuuluukin. Roope lähti hyvin innolla kohti kujaa. Vähän se sekoili jaloissaan, sillä välit eivät olleet alkuun aivan kohdillaan. Näitä sitten vähän säädettiin pidemmiksi. Esteitä lähdin nostamaan yksitellen kujan alusta lähtien. Lopulta kaikki esteet olivat jo ylhäällä. Tosin välit olivat vieläkin liian lyhyet, sillä Roope teki viimeisen välin yhdellä laukka-askeleella kahden sijasta. Luottavaisesti se kuitenkin meni kujaan aina uudelleen. Nyt jälkikäteen ajatellen olisi ollut parempi laittaa viimeinen väli heti alkujaan yhden laukan väliksi. 

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa harjoituksia kohti tavoitetta. Pari kertaa ajattelin Roopen vielä irtohypyttää ennen Ypäjää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti