maanantai 23. syyskuuta 2013

Touhuilua liinassa

Roope pääsi viikonloppuna koeajamaan tallin uudet ulkokarsinat. Hieman sitä jännitti mennä ovesta sisälle, mutta seurasi kuitenkin hyvin. Sen verran jännittävä paikka se oli, että tarvitsi kavereita huudella. Kuvassa näkyy myös Roopen uudet teddypehmusteet. Piti reppanalle ostaa pehmikettä, kun riimu oli hangannut leuan alta ja poskisolkien kohdalta. 


Lauantaina laitoin Roopelle suitset sekä suojat päälle ja vein kentälle irrottelemaan. Taas tuli todistettua, että vauhtia siltä ainakin löytyy :) Irtojuoksutuksen aikana pidin huolen, että se menee haluamaani suuntaan. Eli jos se oli vaihtamassa suuntaa, niin menin sen etupuolelle ja annoin reilusti painetta piiskan kanssa, jolloin se jatkoi oikeaan suuntaan. 

Pienen irrottelun jälkeen Roope jäi isolle ympyrälle ympärilleni. Pyysin sitä vielä pienemmälle ympyrälle. Eli esim. oikeassa kierroksessa käännän oikeaa hartiaani taaksepäin samalla astuen oikealla jalalla vasemman jalan taakse ristiin. Ikään kuin näyttäen hevoselle uuden ympyrän kehän. Näin peruuttaen jatkan muutaman askeleen niin, että saan hevosen haluamalleni ympyrälle. Tähän Roope vastaa todella hyvin, varsinkin oikeassa kierroksessa. Oikea kierros on myös itselleni helpompi. 

Piirsin pienen mallikuvan, jotta olisi helpompi selittää, miten saan sen muuttamaan ympyrän kokoa. Ympyrää isonnan puolestaan siten, että luon sen lavalle painetta piiskalla ja astumalla kohti lapaa. Ympyrän isontaminen on Roopelle selvästi hankalempi, mutta sekin onnistuu. 

Lopuksi tein vielä takaosan väistättämistä kertauksena. Roope oli minulla siis koko ajan irti. Esimerkiksi vasemmalle väistettäessä menin seisomaan sen eteen ja vein piiskaa vasemmalla kädelläni kohti sen takaosaa, samalla nostin oikeaa kättäni sen pään vieressä jarruksi. Heilutin piiskaa kevyesti paineen luomiseksi. Välillä en saanut riittävää reaktiota. Tällöin loin piiskalla isomman paineen heiluttelemalla sitä kiivaammin. Heti Roopen astuessa takajaloilla ristiin palkitsin sen vuolain kehuin ja taputuksin. Se on kyllä nopea oppimaan, muisti tämänkin asian edelliseltä harjoituskerralta. Tästäkin kaaviokuva alla.Sunnuntaina päätin mennä juoksuttamaan Roopea liinassa pellolle, ihan riimun kanssa tällä kertaa. Poika käyttäytyi jälleen melko asiallisesti. Kerran se heittäytyi ulospäin samalla pukittaen minua kohti, tämäkin johtui siitä, että laitoin siihen painetta sen mennessä ristilaukkaa.


Roope osaa ääniavut aika hyvin. Niiden lisäksi käytän paljon myös kehonkieltä. Hidastettaessa askellajista toiseen astun sen lapalinjan etupuolelle ja vien piiskan selkäni takaa sen eteen jarruksi. Välittömästi Roopen siirtyessä hitaampaan askellajiin, palaan takaisin lapalinjalle ja vien piiskan omalle paikalleen.

Videot on kännykällä kuvattu, joten laatu ei ole mikään superhyvä. Editoimattomiakin ovat, mutta näkee niistä jotain. 

Minusta on tuntunut siltä, että Roope on kovin pieni. Koitan kuitenkin itselleni hokea, että se on vielä kaksi ja kaupan päälle myöhään syntynyt. Sunnuntaina koitin vähän mitata sitä. Aika silmämääräiseksi tulos jäi, mutta taisi olla jotain reilu 155 cm. Pitäisi jossain saada siitä virallinen mitta, niin ei tarvitsisi arvailla. Eiköhän siitä vielä kunnon heppa kasva. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti