torstai 5. helmikuuta 2015

Outin tunti

Tässähän on ruvettu valmentautumaan oikein kunnolla. :)
Tiistaina oltiin jälleen Outin tunnilla. Heppa tuntuu taas niin kivalta ja on mukava huomata, kuinka omaa istuntaakin saadaan parempaan suuntaan.

Uutta kesää odotellessa
Tehtiin omasta toiveesta vielä harjoitusavoa. Tähän Roope vastaa aika kivasti. Itsekin tajusin vielä paremmin tehtävän ratsastamisen. Eli jälleen kerran, PURA TEHTÄVÄ PALOIHIN. Ensin istunnan pidäte, pitkät kyljet, oma ristiselän pyöristys. Tähän kun vastaa, niin sitten sisäohjalla johtaen sisälle ja ulkoohjasta pidäte, sitten odotetaan taas reaktio. Sen jälkeen vasta pohje, joka taivuttaa ja saa ulkotakajalan avaamaan sivulle. TOIMI! Näin palasina ei tarvittu kovinkaan isoja apuja, kun saatiin jo oikeat reaktiot. Sama molempiin suuntiin.

Tästä muutettiin harjoitusta siten, että taivutuksesta poistuttaessa nostettiin laukka. Tässä minun piti kiinnittää huomiota siihen, että en lähde hätiköimään. Ensimmäinen reaktio oli ravia lisää. No ei tämäkään huono reaktio ollut, mutta ei sitä mitä haluttiin. Seuraavalla kerralla tulikin laukka, mutta väärä. Vastalaukkaa Roope tarjosi kovin usein, mutta syykin selvisi. En siirtänyt kunnolla painoa sisälle ennen nostoa. Jälleen purettiin tehtävää pienempiin osiin. Taivutus, siitä poistuminen, paino sisälle ja sitten nosto. Näinhän se sitten "yllättäen" toimi. Saatiin muutama hyvä nosto tästä.

Laukassa vaatimuksena ei oikeastaan ollut hevoselle mitään. Enemmän keskityttiin kuskiin ja nimenomaan istuntaa. Onnistun siinä jotenkin jännittämään itseni totaalisesti. Tehtävänä oli siis liikutella itseä ääriasennoista toiseen ja hakea joustoa. Lihakset kantaa ja nivelet joustaa. Siinä satulassa "kiemurrellessani" jostain löytyi liikettä meikäläisenkin selkärankaan ja niveliin. Pääsin satulaankin istumaan paremmin ja vatsalihaksetkin löytyi jostain. Oikeaan kierrokseen oli helpompi istua laukassa.

Oikeassa kierroksessa taas oli vaikeampi suoriutua ravissa. Tähänkin löytyi apua, ainakin ero näkyi hevosessa. Avaan helposti oikeaa lonkkaa liikaa ja tästä syystä valun painon kanssa vasemmalle. Ohjeeksi tuli ikään kuin kääntää oikeaa istuinluuta kohti ympyrän keskustaa, näin sain painon paremmin keskelle eikä oikea lonkka kitkuttanut vastaan.


Tästä tunnista tuntui taas olevan kivasti hyötyä. Perjantaina olisi jälleen estevalmennus Niihamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti