tiistai 16. syyskuuta 2014

Ratsun alku

Kesä on vaihtunut syksyyn ja Roope on palannut kesälaitumelta talliin. Talli tosin on uusi, mutta ei se haittaa.

Roopesta on kesän aikana kasvanut reipas nuorimies, joka ei enää ole pikkuinen ruippana vaan se rupeaa jo näyttämään hevoselta. Uudellla tallilla ollaan jo päästy takaisin työn pariin. Olen ratsastanut Roopella nyt tauon jälkeen viisi kertaa. Jokaisella kerralla se on aina vain parempi ja hienompi.

Pääasiassa ollaan menty kentällä, mutta kerran käytiin pellollakin, jossa vahingossa mentiin laukkaakin, mutta hyvin meni.

Ensimmäisen kerran laukkasin Roopella siis 7. ratsastuskerralla. Sen kanssa on niin mukava tehdä töitä ja opetella nuoren hevosen koulutusta. Opetetaan siis jatkuvasti toisiamme. Roope on todella herkkä istunnalle. Jos jään yhtään puristamaan tai tuuppaamaan, ei se liiku. Joten peiliin saa aina katsoa, kun joku asia ei toimi.

Tällä hetkellä tärkeimpänä asiana ratsastuksessa on se, että hevonen liikkuu eteen ja on rento. Tähän ollaan päästy jo aika hyvin. Ensimmäisellä kerralla tauon jälkeen Roope oli hieman tahmea, eikä se vielä oikein ymmärtänyt pohjeapuja. Osasyynä varmasti oli myös ratsastajan heikkoudet. Onneksi tallikaveri otti ratsastusta videolle, sillä siinä näin hyvin omia virheitä. Totesinkin videon katsomisen jälkeen, että hyi kamala miten tuuppaan istunnalla. Siihen onkin ollut hyvä sen jälkeen kiinnittää huomiota. Tapa on jo paremmin hallussa, mutta ei se vielä kokonaan olle kitketty.

Roopella alkaa pikkuhiljaa löytymään kaasu pohkeesta, toki käytän kyllä ääntä myös paljon apuna. Jarrut sillä onkin ollut kovin hyvät koko ajan. Kääntyminenkin alkaa hiljalleen sujumaan painoapuja paljon käyttäen.

Tässä viime viikolla on ollut ratsastelujen alkaessa samassa yhteydessä myös satulan etsintä. Pari satulaa on vaikuttanut ihan hyvältä. Vielä jotuu hieman mallailemaan. Toinen satula tuntuu paremmalta hevoselle ja toinen minulle. Tietysti hevosen etu edellä mennään, mutta lopullista päätöstä ei ole tehty.

Nyt on sitten ollut ratsastelusta muutama päivä taukoa, jotta heppa sain miettiä oppimaansa rauhassa ja minä sain yövuorojen välissä nukkua.


Tässä pari videota 10. ratsastuskerralta

Kuskille parempi satula


Hevoselle parempi satula.
Tässä olen mielestäni enemmän etukenossa.

2 kommenttia:

  1. Olipas kiva löytää samaan aiheeseen perustuva blogi kuin omani on! Tullaan vaan vuoden jäljessä tuon 2012 syntyneen kanssa :) Täytyykin lisätä blogisi lukulistalleni.

    VastaaPoista