torstai 24. huhtikuuta 2014

Kuulumisia ja uusia maisemia

Yllättäen on taas kertynyt tuota kirjoitustaukoa, joten aika hieman päivitellä kuulumisia.

Pääsiäisen alla Roope muutti uuteen tallin. Nyt tallimatkaa on enää 15 km. Jes! Muuton taustalla oli oman ajan puute. Tallimatkan ollessa 60 km tuli kotipuolessa aina yövyttyä, eikä omassa kodissa paljon aikaa ehtinyt viettämään. Aiemmin olin suunnitellut Roopen muuttavan vasta syksyllä, mutta tilanteet muuttuu.

Ennen muuttoa olin käynyt tallilla kolmisen kertaa viikossa. Pääsääntöisesti ajelin Roopella maastossa kuntoa. Tehtiin sellaisia noin kuuden kilometrin lenkkejä ravaten ja laukaten. Näiden lisäksi sitten juoksutin ja irtohypytin Roopea. Ehdin Roopella jo satulaakin selässä pitämään ja tämän kanssa juoksuttamaan liinassa. Eihän se mitään satulasta sanonut. Sille käy kaikki.

Tähtäimessä oli tänäkin vuonna Kyvyt Esiin karsinnat. Olin ilmoittanut Roopen Korpilahdelle ja vaihdellut työvuorojakin sopivaksi. Sitten tuleekin ilmoitus, että paikkakunnalla on jouduttu karsinnat perumaan. Olisinhan toiki voinut roudata hevosen jollekkin muulle paikkakunnalle, mutta uusien vapaiden järjestely ja pidemmät matkat ei houkutellu, joten tänä vuonna ei päästy Kyykkäreihin. Eipä se maailma silti siihen kaadu.
Arkistoistani läytyy myös pari videota irtohypytyksistä. Laittelen niitä sepustuksien kanssa, kunhan saan ne sopivalle mallille.

Mielestäni Roope oli ennen muuttoa hieman apaattisen oloinen, ehkä se osittain johtui siitä, että se oli ilman tarhakaveria, mutta suuri vaikutus on varmaan ollut työn määrällä. Eli nyt tarkoitus olisi tehdä vähemmän ja se vähän tehokkaammin. Roope on nyt ollut uudessa tallissa viikon verran ja tuntuu, että se olisi herännyt eloon. Nyt Roopella on tarhakavereina friisitamma ja issikkaruuna. Tammalla oli Roopelle aluksi kovasti kiljuttavaa ja kiimaanhan se myös tuli. Aluksi olimme ajatelleet, että issikkaruuna olisi se, joka antaisi Roopelle kyytiä, mutta ne alkoivatin melkein samantein leikkimään. :)

Roope ja Roopen uusi lauma

Nykyinen tarha on pohjaltaan kivan vaihteleva. Näyttää kuvassa aika kivikkoiselta, mutta löytyy sieltä kulkureittejä. Aluksi Roope oli tosi kömpelö. Ei se vieläkään maisteri ole, mutta tasapaino on nyt jo parantunut paljon. Vaihteleva alusta on  tehnyt jo myös sen, että Roopen etuosa on ryhdistytynyt. Nyt se kantaa itseään jo hieman paremmin.

Ensimmäinen päivä pyrössä

Maanantaina trimmailin Roopen etukaviot takaisin kuosiin. Ne oli hieman kellottuneetkin jo, mutta nyt näyttää taas hyvältä. Säteetkin näyttävät jo paremmilta, kun niiden kesiminen alkaa olla ohi. Trimmailujen jälkeen laitoin Roopelle suitset ja juoksutusvyön päällle. Tarkoituksena oli siis mennä kentälle ja antaa sen juosta ensin ilman sivuohjia ja sen jälkeen sivuohjilla vapaana. Outi tuli myös katsomaan tätä hommaa. Ajatuksena on nyt siis se, että Roope vain liikkuu eteen. Roope oli kentällä jo enemmän innoissaan kuin aiemmassa paikassa, nyt se kaasutteli menemään ja esitteli taas niitä lupaavia pukkisarjojaan. Hetken juostuaan laitoin sen sivuohjat kiinni.

Aluksi Roope vähän vastusti sivuohjia, mutta myötäsi kuitenkin, tosin narskutusten kanssa. Roopella on ollut tapana narskutella suutaan. Outi meinasi, että kyseessä olisi jokin stressireaktio. En tätä kyllä epäile. Käynnissä pyysin sitä kävelemään aktiivisesti. Siten, että se oppii myös käynnissä venyttämään askeltaan ja ymmärtämään, ettei jokainen eteen ajava apu käynnisä tarkoita siirtymistä raviin. Kun pyydän Roopea maasta käsin raviin, lähden itse hölkkäämään paikoillani ikään kuin näyttäen sille mallia, että tätä minä haluan. Meillä tämä on ainakin toiminut.

Keskiviikkona lähdin uudelleen juoksuttamaan Roopea ja vaihoin sitten samalla kuolainta. Tällä kertaa kokeilussa on tavallisilla kuolainrenkailla oleva kolmipala, jossa keskiosa on kuparia. Juoksutus tehtiin samalla kaavalla, kuin maanantainakin, eli ensin ilman sivareita ja sitten niiden kanssa. Mielestäni tällä kertaa Roopen suu oli rauhallisempi. Osittain se toki voi johtua siitä, että homma ja paikka oli tutumpi, osansa varmasti tekee kuolain. Ainakin tällä kertaa Roope oli rennompi ja vaahtoa tuli suusta paljon, tuli Roopen hikikin. Yhteensä oltiin kentällä noin 20 minuuttia eli lyhyt, mutta tehokas pläjäys.
Raspasin keskiviikkona myös Roopen takakaviot takaisin järjestykseen.

Tälläinen kuolain kokeilussa

Nyt loppuviikosta pitäisi hakea tädilta kärryt ja valjaat lainaan, että päästään uudessakin paikassa kärryttelemään. Lisäksi sunnuntaina olisi Niihamassa Match Show. Päätin ilmoittaa Roopen sinne, kun Korpilahdelle ei kerran päästy.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti