torstai 17. tammikuuta 2013

Pohdintoja...

Viikonlopun kirjoittelut on nyt jääneet näin pitkälle, mutta ei yksinkertaisesti ole ehtinyt istumaan koneen ääreen.

Viime viikolla Roope maha oli mennyt hieman sekaisin, sillä kuiva heinä vaihtui säilöön ja tämä tuli vähän yllättäen, joten ei ehtinyt totutella. Onneksi maha palautui jo parissa päivässä takaisin normaaliksi. Toivotaan, että sairastelut alkaisi olla jo takana päin. Kuumeilua ei enää ole ollut, mutta limaa tulee vielä vähän. Itseäni heiman huolestuttaa Roopen ilme. Siitä puuttuu sellainen pirteys, joka sillä on ollut. Voi olla, että johtuu vielä sairasteluista. Pitää harkita sitten jotain toimenpiteitä, jos ei tässä lähiaikoina muutu.

Lauantaina käytiin Roopeloisen kanssa kävelyllä. Se piristi sitä selvästi. Alkoi herra taas vähän leijumaan liinassa. Ei pahasti, mutta vähän. Tällä kertaa meillä oli myös suitset matkassa. Roope on niiden kanssa jo aika hyvä. Mutta nyt ilmeni uusi ongelma. Ihmettelin kun Roope rupesi yhtäkkiä mussuttamaan suuta tosi paljon, kurkkasin suuhun ja siellähän se oli, kieli väärällä puolella kuolainta. Voi venäjä! Edelleen käytössähän on se D-renkaallinen kuminivel ja se oli taas kääntynyt niin, että poskiremmi oli kuolainrenkaan alareunassa. Käänsin kuolainta ja jo oli kieli oikealla puolella. Tämä toistui parikin kertaa ja tulin siihen tulokseen, että kielen heittäminen johtuu kuolaimesta. Kuolaimen kääntyessä nivelkohta painautuu kieltä vasten ja heppa vetää kielen pois, jolloin se lipsahtaa väärälle puolelle. Kun taas kuolain on oikein päin, nivel osoittaa kitalakea ja tällöin kieli on oikealla puolella. Tämä oli minun ajatukseni asiasta... Osaakohan kukaan sanoa mitään muuta syytä? Lopuksi irtojuoksutin pikkukentällä ja mikä parasta, herralla ei ollut aikomustakaan pyrkiä aitojen yli. :)

Sunnuntaina sitten ajattelin jättää kuolaimet välistä, sillä uutta kuolainta ei vieläKÄÄN ole. Irtojuoksuttelin sitten isolla kentällä. Parit kunnon spurtit poika siellä vetelikin. On sillä vaan niin kivat liikkeet. Ei ehkä mitkään näyttävimmät kouluhevosen liikkeet, mutta niin kevyet ja joustavat.

Roopella taitaa olla jokin kasvupyrähdys tulossa, sillä se on hieman hoikistunut ja takaa pudottanut lihasta. Lisättiin sille sitten Groovea, josko auttaisi. Pitää miettiä sitten muita jos siltä näyttää. Soijaan paluu voi sitten tulla ajankohtaiseksi. Tallilla odottelee kaapissa Roopelle rokotukset, sillä ne pitää aloittaa alusta. Uusien sääntöjen mukaan 2009 jälkeen aloitetussa ohjelmassa pitää rokottaa ensin perusrokote, sitten tehoste 1. ja vielä tehoste 2., jonka jälkeen vuoden välein. Roopella on nyt rokotukset vanhojen sääntöjen mukaan, joten ajattelin laittaa ne nyt kuntoon, ettei sitten myöhemmin tarvitse miettiä niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti