torstai 26. marraskuuta 2015

Roope muuttaa

Roope tosiaan muuttaa. En olekaan asiasta tänne vielä päivitellyt vaikka asia onkin ollut jo vajaan kuukauden tiedossa.

Tämän hetkisellä tallilla hankaluutena on ensisijaisesti maastot. Talli sijaitsee asuinalueen takana ja ainoat maastot on oikeastaan asuinalueen asflttikadut ja pelto. Pellolta kyllä pääsisi metsään, mutta sielläkin on kovin kuraista. Mielellään en laita Roopea tällä hetkellä kuraan, sillä kavio kuitenkin aina jää hieman imukuppimausesti mutaan, joka aiheuttaa turhaa liikettä murtuma-alueelle.

Muuttopäivä on tämän viikon sunnuntaina. On tässä jo tullut hieman odoteltuakin, että pääsisi paremmille maastoille hevosta kävelyttämään. On uudella tallilla hieman muitakin etuja. Ensinnäkin matka on puolet lyhyempi, ajallisesti ei aivan niin paljon, tallilta löytyy lämmin varustehuone ja kunnon kuivaustila, jossa myös loimien pesumahdollisuus. Uudella tallilla tarhat on kivituhkapohjaiset. Miinuksena niiden pieni koko. Tätä kuitenkin paikkaa se, että hevoset jakavat pareittain isomman tarha-alueen. Eli puolipäivää hevoset pääsevät isommalle alalle tarhaamaan. Tämä toki ei ole vielä ajankohtainen, sillä Roope viettää koko talven postimerkkitarhassa sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä ensimmäisiä raviaskeleita saa ottaa vasta helmikuun lopulla. Uudella tallilla "luksusta" on myös lämmin vesi. Vihdoin pääsen pesemään Roopen kunnolla.

 Tällä viikolla Roope ei kovin paljon pääse liikkumaan, sillä on ollut aika liukasta. Hetken aikaa pitää vielä sinnitellä, sillä ensiviikon perjantaille on varattuna klinikalta kengitysaika. Samalla otetaan varuiksi myös hiekkakuvat.

Halusin viedä Roopen klinikalle kaiken varalta tätä kengitystä varten. Olen sen tosiaan tähän asti itse vuollut. Sairausaikana Roopen kaviot ovat olleet vähän murtuman hoidon varjossa. Kerran olen sen tässä välissä vuollut ja sekin tuntui olevan haasteellista. Varsinkin vasemman etujalan ja oikean takajalan ylhäällä pitäminen oli tuolloin vaikeaa. Mikä sinänsä on ymmärrettävää, sillä joutuihan se laittamaan huomattavasti enemmän painoa kipeälle oikealle etujalalle. Tämän lisäksi Roope on koko kropastaan aivan jumissa. Mieluummin olisin sen edelleen pitänyt kengättömänä, mutta tilanne on nyt sellainen, että ei ole varaa ottaa riskiä liukastumisille.

Hiekkakuvat halusin otattaa ihan varmuuden vuoksi. Viime aikoina Roope on ollut ajoittain haluton liikkumaan ja lisäksi kiukutellut takavatsan pitelemisestä. Minulla on jo sille valmiina psylliumia, mutta haluan nyt tarkistaa, kun kerran sinne klinikalle menemme.

Maanantaina onkin taas vuorossa vesikävelyä Ekohepossa. Viime kerralla veden korkeutta jo jonkin verran nostettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti