keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Varsan valintaa

Minulla on siis ollut jo pidempään haaveena päästä kouluttamaan itselleni hevonen varsasta asti. Hevonen jonka virheistä voin syyttää itseäni, mutta toisaalta kouluttanut itse. Aiemmin minulla on ollut vain valmiita hevosia, joista jokainen on opettanut minulle uusia asioita. Aiemmin harrastukseni ratsastuksen parissa on pyörinyt paljon kilpailemisen ja valmennusten ympärillä. Reilu vuosi sitten myin edellisen kisaheppani pois ja hevoseton elämä on ollut uusi kokemus. En todellakaan muista mitä tein vapaa-ajallani ennen hevosia. Mutta nyt hevoseton elämä saa riittää. Nyt minulle on tullut sellainen vaihe, että haluan nauttia hevosten kanssa olemisesta ja opetella kouluttamaan niitä. Tästä syystä olen päätynyt varsan hankintaan. 

Moni ehkä pitää hulluna ajatuksena yhdistää opiskelijaelämää ja hevosen ostamista. Ihan hulluahan se on, mutta kaikki hevosihmiset tietää kuinka antoisaakin se on. Etsinnässäni on siis vuotias ori tai ruuna. Näin siksi, että en halua itselleni lisää ongelmia ensimmäisen varsan kanssa ottamalla tammaa, jotka tunnetusti osaavat olla ämmiä. Niin nuoren varsan taas haluan siksi, että saan aloittaa sen koulutuksen ihan alusta (tai ainakin melkein). 

Itselläni on tavoitteena saada "rakennettua" kestävä ja fiksusti käyttäytyvä hevonen. Tähtäimessä ei ole mitkään ikäkausikilpailut, mutta mikäli ne näyttävät ajankohtaisilta, voidaan niitäkin harkita. Päätavoitteena on kuitenkin edetä koulutuksessa siten, että varsa saa kehittyä fyysisesti ja psyykkisesti riittävästi. 

Varsan hankkimisprojektissa olen jo niin pitkällä, että muutamian varsoja on käyty katsomassa ja sähköposteja on lähetetty kymmeniä. Yksi on kuitenkin jo iskeytynyt silmääni. Eläväinen nuori ruunanpoika. Herra on nyt vuoden ja neljä kuukautta vanha, eli ikätovereitaan huomattavasti nuorempi. En millään malttaisi odottaa eläinlääkärintarkastusta, joka on 5.12. Onkin pakko käydä vielä ennen sitä katsomassa varsaa. Ehkä voin siitä jo hieman paljastaa, mutta kerron enemmän sitten ell tarkastuksen jälkeen... Kyseessä on siis vuotias ruuna, jonka isä on For Enjoy Ask Z ja väriltään se on ruunikko varustettuna neljällä nilkkasukalla ja tähdellä. Aika ihana tapaus. Jo ensimmäisellä kerralla minulle selvisi, että varsassa on hieman kovapäisyyttä ja rutkasti energiaa. Edellisen kesän alussa se oli viety orilaumaan, jossa se oli juoksuttanut muut kaverinsa väsyksiin laukkailemalla laidunta ympäri toista tuntia. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti