sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kohti kesää!

Hiljaista on ollut pari viikkoa, kun en viime viikonloppuna käynyt tallilla. Perjantaina menin sitten katsomaan Roopea. Enhän meinannut edes tuntea sitä! Se oli kasvanut kahdessa viikossa niin paljon. Lihaksia Roope oli tiputtanuyt, kun on tuota kasvupyrähdystä ottanut. Ja luoja, miten suuri sen pää oli. Ei ollut enää lapsihevosen pikkuinen pää, se oli aikuisen hevosen pää. Niin se vain kasvaa.

Perjantaina vuolin sitten Herra Hermannin kaviot. Oli ne kasvaneet jonnin verran. Roopelle oli tullut säteiden viereen sellainen uurre, että kaikki lika jäi sinne kiinni. Kengittäjää konsultoin tästä asiasta aiemmin ja hän kehoitti vuolemaan anturaa säteen reunoilta sen verran, että lika pääsee tulemaan pois. Näin siis toimin, vaikka aluski tuntui aika hurjalta. Nyt Roopella on oikein kivat kuperat kavionpohjat ja parin päivän seurannalla totesin, että lika tulee nyt pois kavioista hyvin. JES!

Viikonloppu meni aika leppoisissa merkeissä. Perjantaina ja lauantaina vähän syöttelin Roopelle vihreää, sillä sunnuntaina pääsisivät kesälaitumeen.

Tänään sitten lahdettiin aamusta viemään hevosia. Harjasin Roopen nopeasti ja laitoin Coopersektiä, jotta ei elukat kiusaisi niin paljon. Laidun on ihan tässä tallin lähistöllä, mutta vietiin silti oman tallin pojat kopilla, kun muut jo osottelivat meitä. Laumaan tuli nyt kolme ruunaa ja yksi ori, joista Roope on ainoa ratsu. :)

Laitumelle hevoset päästettiin yhtä aikaa. MItään ihmeellisempää hämminkiä kukaan ei ahiheuttanut. Kävivät haistamassa toisiaan ja sitten mentiin jo miljoonaa ympäri laidunta. SIinä katseltiin hevosia ja totesin ravimiehille, että tuo hevonen, millä laukka on kaikkein ominaisin askellaji, on minun. Ravimies tokaisi siihen, että se onkin huono juttu. Piti sitten korjata, että kyseessä on ratsu, joten on ihan toivottavaa, että se laukkaa. :)

Muutama kuvakin tuli todistusaineistoksi. Kiitos äidin.


Hitaasti on edetty kevään aikana, sillä olen käynyt vain kiikonloppuisin. Vaikka kevään tavoitteeseen ei ihan ylletty, eli heppa olisi opetettu täysin ajolle, olen silti tyytyväinen. Se kulkee kärryjen edessä taluttaen, juoksee liinassa ja toimii irtona, irtohypytetty hieman ja vuoleminen sujuu, kuten kaikki muutkin hoitotoimenpiteet. Aivan ihana sankari. Haaveillen olen jo muiden kisaamista katsellut. Kyllä se kipinä sieltä iskee. :)

Kesän mittaa tulee varmasti kirjoiteltua vähemmän, mutta koitan aina jotain kuvia käydä napsimassa. Niin, ja ne Kyvyt Esiin järjestetään sittenkin syksyllä, joten sinne mennään. :)

Mukavaa kesää kaikille!!!

1 kommentti:

  1. oi hyvä että kyvyt esiin järkätään sittenkin! On niin mielenkiintosta seurata. :)

    Ja onpahan aina joku tavoite!

    VastaaPoista