tiistai 7. lokakuuta 2014

Yhteisen taipaleen alkupäiviltä
Välillä tuntuu, että työ haittaa harrastuksia. Näin yövuorojen jälkeen pääsee taas tallille, vaikkakin väsyneenä. Yleensä en käy yövuoroputken aikaan ollenkaan tallilla, Ihan siitä syystä, että väsyneenä tulee helpommin turhia konflikteja. Lopetin siis valvomisen eilen aamulla ja nukuin sen jälkeen vahingossa kahteen asti. Yritän aina viimeisen yön jälkeen nousta puolilta päivin, jotta seuraavana yönä onnistuisi nukkuminen ja rytmin kääntö. Tällä kertaa se ei vaihteeksi mennyt putkeen, joten tänään on aika väsynyt olo. Siksi jätinkin ratsastamatta ja juoksutin Roopen.

Juoksutin ihan vyön ja sivuohjien kanssa. Aluksi annoin Roopen mennä ilman sivareita ravia ja laukkaa. Tällä kertaa Roope oli hieman laiskan oloinen. Laitoin sille hetken päästä sivuohjat ja sitten mentiin ravia ympyrällä. Tein myös käynnissä takaosan väistöä, eli hevonen joutui astumaan sisätakajalallaan paremmin alleen. Tässä huomaa hyvin, miten hevonen ottaa vatsalihakset käyttöön. Samalla liike tekee hyvää myös ristiselän seudulle. Sisätakan mennessä alle, joutuu hevonen laskemaan samaa lonkkaa, jolloin ristiselkään tulee liikettä.

Lopuksi annoin Roopen juosta irtona sivuohjien kanssa. Sille tuntuu olevan melko vaivatonta tuo ravaaminen. Näyttää, että se menisi ihan perusravia ja silti yliastunta on helposti puolitoista kavion mittaa. 

Roope ja sen äiti
Tallissa rupesinkin miettimään, että Roopehan on tehnyt nyt taas kuukauden hyvin töitä. Sillä pystyy nyt ratsastamaan huoletta pellollakin. Se alkaa ymmärtää pohkeiden eteen päin ajavan merkityksen, nostaa molemmat laukat pohkeesta ja kantaakin itsensä kiitettävästi. Mieleen tuli, että voisi olla syytä laittaa hevosta taas pienelle lomalle. Saahan se toki välillä tälläisiä neljän päivän taukoja, mutta ne menee sen piikkiin, etten tee sillä töitä kuin kolmisen kertaa viikossa. Ajattelin, että sellainen parin kolmen viikon tauko voisi olla hyvä sille. Itselle vaikeampi toteuttaa, kun tekisi niin hirmuisesti mieli ratsastaa Roopella. Tokikaan en nyt saa Roopelle annettua ihan täydellistä lomaa, kun kavioita ja jalkoja pitää hoitaa.

Nyt muutama päivä vuolun jälkeen, kairattu kohta ei näyttänyt enää niin pahalle, mitä tuoreen. Lovi oli myös hyvin pysynyt puhtaava möhnästä ja laitoinkin loveen vain Jodopax-geeliä desinfioimaan sitä. Rivit ovat melko hyvin lähteneet parantumaan. Onhan niissä vielä kunnon ruvet, mutta keskeltä alkaa näyttää paremmalta. Kuivat koppurat putoilivat ihan pitelemällä. Helosania laitoin rupien päälle. Toivotaan, että parantuisi pian.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti